Zorgondersteuning

Zorgondersteuning via de televisie

Direct in de huiskamer, op elk gewenst moment.

E-health zonder extra apparatuur

Alles eenvoudig op de tv

MediaCare biedt zorgondersteunende diensten in de vorm van een tv-kanaal op uw eigen tv-toestel. Hierdoor zijn de diensten eenvoudig te gebruiken; het is net zo eenvoudig als het bedienen van de tv. Door het bestaande tv-toestel te gebruiken in plaats van een computer of tablet is geen extra apparatuur nodig om toch van nieuwe e-health diensten gebruik te kunnen maken.

Omdat MediaCare een open platform is kunnen ook andere aanbieders hun zorgdienst op de tv beschikbaar maken.

Herinneringen voor medicijnen

Tijdige inname van medicijnen is cruciaal voor een goede gezondheid. Het is echter niet altijd makkelijk om op tijd uw medicijnen in te nemen.

De medicijnherinnering op televisie helpt u daarbij. Op vooraf ingestelde tijdstippen krijgt u een melding over de in te nemen medicijnen. U kunt dan direct uw medicijnen innemen. Of u kunt schakelen naar uw persoonlijke medicijnen-kanaal waar een overzicht staat van de medicijnen die u op dat moment moet innemen. Met daarbij instructievideo’s.

Fysio TV

U bent onder behandeling bij een fysiotherapeut. De dag na het consult gaat u enthousiast aan de slag met de oefeningen die u heeft meegekregen. Maar hoe moest u die oefening precies uitvoeren? En hoe vaak?

Op uw persoonlijk Fysio TV-kanaal staan de instructievideo’s die uw fysiotherapeut voor u heeft geselecteerd. U schakelt zelf eenvoudig naar het juiste kanaal. Of u krijgt een herinnering op uw televisie waarmee u direct naar uw oefeningen gaat. Aan het einde kunt u aangeven hoe de oefening ging zodat uw fysiotherapeut uw vorderingen kan volgen.

MaaltijdenService

Met de zender MaaltijdenService kunt u de keuze uit het weekmenu maken op uw eigen TV. Snel en gemakkelijk. Hiermee wordt papier overbodig en is alle informatie direct bij de kok beschikbaar. Handig als u kort van te voren nog wat wilt aanpassen.

Vergeten uw keuze te maken? Geen probleem. Een bericht op uw televisie, herinnert u er aan dat u uw keuze nog moet maken. Met één druk op de afstandsbediening schakelt u direct naar het juiste kanaal.

Vragenlijsten

Om uw gezondheid in de gaten te houden wil uw verzorger of behandelaar graag regelmatig weten hoe het met u gaat. Dagelijkse bellen of een bericht sturen is wat omslachtig. Voor u en uw behandelaar.

De vragenlijst op televisie maakt het invullen eenvoudig. Met één druk op de afstandsbediening geeft u aan hoe het met u gaat. Zo krijgt uw verzorger of behandelaar iedere dag automatisch uw antwoorden binnen en kan contact opnemen indien nodig.

De MRC-scorelijst voor COPD is één van de standaard vragenlijsten van MediaCare.